Ik heb al een account:

Gratis aanmelden:

E-mailadres:
Wachtwoord:
 
   
  Wachtwoord vergeten

Bedrijfsnaam:
Contactpersoon:
Adres:
Postcode+plaats:
Telefoonnummer:
E-mailadres:

Spamcontrole: (Vul hieronder het nummer in)
   

 
 
Home Domeinnaam kopen Domeinnaam verkopen Merknaam bedenken Waarde domeinnaam Hosting Nieuws Contact

domeinnaam kopen en verkopen

5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd

 
30 juli 2012
Mariongerritsen.nl markeert mijlpaal in Nederland
 
Arnhem, 30 juli 2012

SIDN, het bedrijf achter .nl, heeft vandaag de 5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. Marion Gerritsen is de gelukkige met het registeren van mariongerritsen.nl. De domeinnaam werd geregistreerd door Registrar.eu, een label van Openprovider. De domeinnaamhouder en de registrar kunnen binnenkort bezoek verwachten van SIDN waarbij Registrar.eu getrakteerd zal worden op taart voor het hele bedrijf en Marion Gerritsen een iPad in ontvangst kan nemen. Inmiddels heeft al 21% van de Nederlandse huishoudens een domeinnaam.    

Trots
SIDN heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van een uniek onderzoek naar trends in internetgebruik en de Nederlandse domeinnamenmarkt. Daaruit bleek dat de opkomst van social media in de komende twee jaar een positieve invloed heeft op het gebruik van domeinnamen. Momenteel heeft 21% van de Nederlandse huishoudens een domeinnaam. In de loop van 2012 wordt bij huishoudens een groei van 3% verwacht. 

Bij Nederlandse bedrijven is de penetratie nog veel hoger. Vrijwel  alle ondernemers hebben een of meerdere domeinnamen in bezit, 83% van hen heeft daar volgens cijfers van het CBS ook een eigen website achter draaien. Nederlandse bedrijven verwachten komende jaren hun domeinnamenportfolio verder uit te breiden, vooral ten behoeve van specifieke actie- en campagnesites, maar zijn kritisch over het zogenaamde defensief registreren (d.w.z. registreren om te voorkomen dat een derde partij dit doet, maar zonder de intentie om de naam zelf te gebruiken.) Onder de streep verwacht SIDN dat het aantal zakelijke registraties licht zal groeien, maar minder hard dan in het particuliere segment.

Voordelen
Een eigen domeinnaam kent veel voordelen. Meijer: “Met een eigen domeinnaam creëert een onderneming een eigen unieke, en tegenwoordig vrijwel onmisbare, plek op het internet. In Nederland is .nl hét zakelijke top level domein. Het draagt hierdoor bij aan de herkenbaarheid als Nederlands bedrijf en/of in Nederland gevestigd bedrijf. Uiteindelijk draagt dit alles bij aan het vertrouwen dat de consument stelt in een bedrijf. Maar ook voor particulieren heeft een domeinnaam veel voordelen. Je hebt hiermee een eigen unieke online identiteit, een  e-mailadres voor het leven (het verandert niet bij het wisselen van provider) en een heel belangrijke, met een eigen website bij je domeinnaam heb je zelf het beheer over je content, wat in veel mindere mate het geval is bij het gebruik van social media.” 

Infographic
Een infographic op www.sidn.nl/infographic laat een dag van het .nl-domein zien, met onder andere 3.200 nieuwe registraties, 940 miljoen IPv4 name server queries en 2.500.000 domein check’s in 24 uur tijd.


Bron: Sidn.nl5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd      
Publieke omroep koopt npo.nl voor 100.000 euro      
Top 500 duurste domeinnamen      
Veiling van domeinnamen in New York - meer dan 250.000 dollar      
Duurste domeinnaam ter wereld: sex.com      
Obama en Romney registreren domeinnamen      


Zoek je een creatieve freelancer?
SEO - Tekstschrijvers - Vertalers - Fotografen
Kijk op www.blunner.nl/freelancers/

Icann Sidn EUR ID DNS.be IAB Iana Inter Nic


Alle prijzen en biedingen op deze website zijn exclusief 21% btw

Server tijd: 17:25:14 uur

Copyright © Domeinstock.nl